Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: betegség Címke szűrés kikapcsolása

Titusz beteg, ezért Timur is mondja ő köhög és köhint egyet. Megy a verseny ki is beteg a családban.

- mert aki beteg, mehet a doktornénihez. és ő kedves és matricát is ad

- mert aki beteg, az beveheti a gyógyszereket, amiknek finom ízük van

- mert betegen itthon lehet maradni anyával

- mert amikor beteg valaki többször lehet mesét nézni

- ráadásul ha anya is beteg, akkor többször jön Nagyi és lehet egész nap jókat játszani vele

- betegen be lehet bújni éjjel anyához, apához

 

Hiába a rossz közérzet, láz..gyermekeink még mindig versengenek ki is beteg valójában. Persze mikor anya is apa is lebetegszik, akkor mindez kevésbé szórakoztató:-(

-----------

Timurnak szombaton ment kicsit a hasa, de ennyivel letudta -kopkop

Titusz vasárnap óta lázas - minden nap

Én kedd óta lázas - minden nap

Szabi szerda óta gyenge és ő ráadásul dolgozik is! De végre péntek! hosszú volt a hét...

 

Szerencsénkre jó idő van, így sokat vagyunk kint, szellőztetünk ezerrel. Nagyon-nagyon remélem, hogy Timur és Artúr kimarad a szórásból! ma végül beadtuk a derekunk és Titusz elkezdte az antibiotikum kúrát: Zinnat

Igazság szerint már múlt héten is voltunk Timurral, mivel csúnyán köhögött és bár se láz, se levertség, gondoltam nem árt ránézni. Ránézésből antibiotikum lett: 3 napig egyszer  5 ml Sumamed, valamint nyákoldó kétszer - Mucoprontot kaptunk a gyógyszertárban, így az és sok sok orrszívás.

Közben Artúrnak is szívni kell az orrát és nyűgös is, de közben jön a második foga, így még csak azt se lehet tudni, mitől is nyűgös. Két napja éjjel viszont rondán fuldokolva köhög, így reggel már két gyerekkel mentünk vissza a doktornőhöz. Artúrnak kicsit már piros a bal füle, ezek után a folyamatos orrszívás mellé fülmelegítés társul és Garasone fülcsepp a bal fülébe napi 5ször. Mellé persze a szokásos nurofen gyulladáscsökkentőnek és nasivin az orrszíváshoz.

Titusz még mindig jól van - kopkopkop

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Nagyon készültünk a karácsonyra, gyerekek közül főként Titusz természetesen, felnőttek közül pedig én, hogy minden tökéletes legyen - persze nem lett, de legalább nem rajtunk múlt

Kezdődtek az ünnepek azzal, hogy Szabi szabadsága első napján lerobbant, rossz közérzet, hőemelkedés, torokfájás.

23. - hagyományos Bence Család karácsony Judikánál (Szabi nagynénje), Titusz totál megszeppent az énekléstől és bár év közben rengeteget kellett énekelnünk a kedvéért Kis karácsonyt, Mennyből az angyalt, itt nem akart részt venni a közös éneklésben. Timur meg a szobába menet lefejelte az ágy karfáját, úgyhogy nála szóba se jött semmi mulatság. Azért a rengeteg ajándék meghozta az eredményt, mindketten remekül szórakoztak egész estig.


24. - délelőtt nekiláttam a maradék kaja készítésnek, pakolásnak...elvileg fiúk mindeközben jót játszottak volna. Volna, mivel Timur meglehetősen rosszul érezte magát. 2-3 napja fájlalta a hasát, de mivel csak pár alkalom volt, betudtuk egy kisebb szorulásnak. no de reggel kakilt rendesen (szokatlan módon biliben kívánta megejteni ezt a cselekedetet), már kezdett gyanús lenni és mivel 10-ig vagy ötször visított gyomrát markolászva, fel is hívtam a gyerekorvost. Persze roppantul örült nekem..tanács: görcsoldó, fájdalomcsillapító, bélfertőtlenítő..valószínűleg lesz belőle hasmenés, ha láz és nem kakil ügyelet, nehogy vakbél legyen, valamint figyeljük fáj-e pisi, hátha hólyaggyulladás. klassz :-( Fájdalomcsillapító és görcsoldó után semmi gondja, hurrá!

Alvásidőben feldíszítettük a fát az étkezőben és alárejtettük az ajándékokat is. Titusz persze korábban kelt, így jó kihívás volt bent tartani a szobában, mivel ébredés után nappali-joghurt menet van szinte mindig. aztán végre Timur is felkelt, akkor szépen felöltözködtünk, én kiosontam "kolompolni" egyet, majd vissza. Fiúk nagy szemmel néztek, hogy ki csöngetett, aztán azért hogyan került oda a fa és mik azok a hatalmas csomagok alatta. Elénekeltük a karácsonyi dalokat, miközben csillagszóróztunk is és jöhetett a lelkes bontogatás. Titusz nagyon örült a várva-várt markolós traktornak, rögtön ki is próbálta, Timur meg beült az utánfutóba. Kis csalódás volt, hogy a padlón nem ment könnyen a traktor kereke, de azért csak sikerült megoldani némi lábmunka és tologatás beiktatásával. Timur is örült a babakonyhának, de mindennél jobban érdekelték a karácsonyfa alső ágairól lelógó szaloncukrok. S bár késő estig játék volt a terv, egy percig sem bírták tovább, mint egy átlag napon, így hamar lefeküdtek aludni.

25. - Nagymamámhoz és Nővéremékhez mentünk. Mindenhol karácsonyfa, éneklés, sok ajándék, játék - nagyon élvezték. Titusz szinte sehol nem evett semmit, teljes izgalomban volt az újdonságok és a várva várt karácsony miatt, Timur viszont amit látott, azt meg is kóstolta. Szerencsére ezen a napon senki nem tűnt különösebben betegnek - bocsi, kivétel Szabi, aki néhány korty Jager ellenére is pocsékul érezte magát, fájt a torka, estére megint nagyon berekedt.

26. - végre nincs program, csak az itthoni játék! Erre Titusz hőemelkedés, szeme folyamatossan csípásodik, folyik az orra, bágyadt, semmihez nincs kedve. Szinte egész nap feküdt, hol a kanapén, hol a mi ágyunkban, hol a sajátjában. Timurnak is elkezdett folyni az orra, így hetek óta először ismét beüzemeltük a porszívót.

27. - Erre a  napra vártuk Pöttyös Mamát, Gyuri Papát és Judikát. Hatalmas hó esett, szuper lett volna kicsit kimenni is, de 9-re Timurnak 38,9 volt a láza és a szeme is elkezdett csipásodni, így kapott lázcsillapítót. Titusz sokkal jobban, mint előző nap csakhát én nem tudtam vele játszani mivel, Timur épp elaludni készült a karomban, totál forróságban. Ekkor megjöttek a vendégek, rögtön mindkét gyerek rohant és mutogatták az új játékokat és a fát. Timur láza kicsit lement, azért Nagypapa és Szabi elvitték a dokihoz. Bakteriális fertőzés, emiatt fájhatott a hasa is, de azért figyeljük a pisit továbbra is, hogyha fáj, vigyünk mintát. Kapott antibiotikumot, mire hazaértek nagyon nyűgös volt, így antibiotikum bevétele után rögtön le is feküdt aludni. Titusz eddig bírta ajándékok nélkül, úgyhogy éneklés, csillagszóró és ajándékbontás még ebéd előtt. Nagyon örült minden ajándéknak és mivel már nagy csúszásban voltunk a szokásos napirendhez képest, azt mondtam nem kell ebéd után aludnia. Ennek ellenére szinte semmit nem evett, az még továbbra is kérdés, hogy az izgalomtól avagy benne is bújkál valami.Ebéd közben Timur többször is megébredt, megint kapott lázcsillapítót és végül 4-ig aludt, ami azért nem rossz. Titusz még játszott kicsit és a korábbi megállapodás ellenére aztán mégis bement lepihenni. Rajtam kívül a felnőttek elkezdtek kártyázni, én meg füleltem és folyamatos motoszkálást hallottam, de mikor bekukucskáltam senkit nem láttam, így el sem mentem a szobájukig. Aztán egyszer Timurhoz be kellett mennem, mert nagyon sírt, Tituszt meg sehol nem láttam. Miután szóltam Szabinak, hogy nézze már meg hol van, kijött, hogy a mi szobánkban volt és gondolkodott. Szóval mégsem aludt! Olvasgatott, járkált és valami titokzatos dolgon gondolkodott, amit elfelejtett mire kijött hozzánk. Délután Timur végig 39 fokos lázzal küzdött, még hűtőfűrdőzni is kellett és estére azt is megtudhattuk immár 3 év után, hogy milyen az, ha egy gyerek nagyon, de nagyon nem akarja bevenni az antibiotikumot. Első próbálkozás csak kifolyt, másodikat kihányta, így a lázcsillapítót már meg se próbáltuk szájon át. Titusz próbálta szeretgetni a kis beteget, de sajna neki minden érintés csak nyűgösséget okozott. Mindketten hamar mentek aludni, én pedig reménykedem, hogy hatnak a gyógyik, Timur jobban lesz karácsony elmúltával és Titusz sem kapja el, valamint Szabinak is lesz a bő egy hét szabadság alatt legalább 1-2 egészséges napja, mivel mellékesen Ő még ma is nagyon cudarul érezte magát.

twitteriwiwfb

Blog info

Hétköznapi ünnepnapok
img

Gyermekek

Bence Titusz
child_149
12 éves, 7 hónapos, 3 hetes, 3 napos
100 cm, 16000 g
Bence Timur
child_150
10 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
85 cm, 13000 g
Bence Artúr
child_154
8 éves, 8 hónapos, 1 hetes, 6 napos
59 cm, 6000 g
Albert
child_180
4 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 6 napos
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

alvás (1) antibiotikum (1) aranyköpés (1) artúr (6) beszéd (1) betegség (3) előadás (1) farsang (2) fejátmérő (1) fejkörfogat (1) fejlődés (1) feleség (1) fog (1) fül (1) fűszer (1) járás (1) játék (2) jelmez (2) karacsony (1) magasság (2) mozgás (1) nátha (1) orvos (1) ovi (1) róka (1) súly (1) szobatisztaság (1) szopi (1) szülinap (1) talpméret (1) timur (6) titusz (5) történet (1)