Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Ma délelőtt meglátogatott minket a gyerekorvos. Még szerencse, hogy nem korábban jött, így legalább már voltak kérdéseim.

Először is természetesen tetszett neki a kis gombóc, bár sárgának minősítette (ami igaz, de nem kórosan, kétszer is vettek vért tőle a kórházban) és megállapította, hogy így már igazán lesz nyüzsgés nálunk a három fiúval.

Artúr épp aludt, így sajnos fel kellett ébresztenünk. Megnézte az alapokat, minden rendben. Azonban már hazajövetelkor észrevettem a bal halántékán egy kis csomót, ami mozog a fejbőre alatt, olyan kis inggomb nagyságban. Azt mondta egyértelműen nem képzelődök, ott van és egy nyirokcsomó, ami bedurrant (Timurnak is van ilyen a nyakán már jó ideje, csak kisebb még ennél is - doktornéni szerint csak az arányok miatt). Nos ez lehet egy átesett betegségtől - ami ugye nem volt - illetve jelezhet valami kialakulót, de egyelőre semmi kórosra nem gondolna belőle. Most figyeljük lesz-e esetleg nátha, vagy szemgyulladás. illetve, hogy a csomó marad-e ekkora méretű. Ha változna azonnal uh-n megnézetjük, ha nem, akkor a 6 hetes kontrollon elég, akkor úgyis van uh.

Másik furcsaság csak ma tűnt fel, hogy a szegycsont alja nagyon kiáll, nem is olyan mintha a szegycsonthoz tartozna, inkább egy kiálló külön csont darab. Ahogy megnézte látszott, hogy a mellkasa viszont beesett felette. Végigtapogatta, mindenhol összenőtt a csont, szépen ki lehet tapogatni a bordákat. Ezt susztermellnek nevezik és általában akkor fordul elő, ha volt ilyen korábban a családban (erről mondjuk nem tudunk). Egyelőre ezzel sem kell foglalkozni, majd ahogy nő figyelni kell, hogy a tüdőnek lesz-e elég hely, azaz az izmok, hát erősödésével megfelelően egyenesedik-e a teste és esetleg később erősítő torna is kellhet. Most a sírás rá a legjobb terápia - köszi, mondjuk ez egyelőre nem jellemző és emiatt nem is szoktatjuk rá.

2 hét múlva elsétálunk ellenőrzésre, reméljük addig nem kell jelentkeznünk.

twitteriwiwfb

Blog info

Hétköznapi ünnepnapok
img

Gyermekek

Bence Titusz
child_149
12 éves, 2 hónapos, 3 hetes, 5 napos
100 cm, 16000 g
Bence Timur
child_150
10 éves, 1 hónapos, 3 hetes
85 cm, 13000 g
Bence Artúr
child_154
8 éves, 3 hónapos, 2 hetes, 1 napos
59 cm, 6000 g
Albert
child_180
4 éves, 1 hónapos, 3 hetes, 1 napos
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

alvás (1) antibiotikum (1) aranyköpés (1) artúr (6) beszéd (1) betegség (3) előadás (1) farsang (2) fejátmérő (1) fejkörfogat (1) fejlődés (1) feleség (1) fog (1) fül (1) fűszer (1) járás (1) játék (2) jelmez (2) karacsony (1) magasság (2) mozgás (1) nátha (1) orvos (1) ovi (1) róka (1) súly (1) szobatisztaság (1) szopi (1) szülinap (1) talpméret (1) timur (6) titusz (5) történet (1)