Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Minden évben rendeznek Dabason Mesekastély címmel óvodás előadást. Ilyenkor minden oviból 1-1 nagycsoport készül és színházasdit jászik. Kivételesen a mi középsőseink is részt vettek.

Íme az előadás:

Reggel 6.20

Timur lelkendezik, hogy Artúr is felkelt. Artúr lemászik az ágyból, Timur mellé és megpuszilja, majd mondja: Artúr a feleségem. Kijavítom, neeem! Artúr a testvéred. Timur folytatja: Artúr Apa felesége. Titusz már nem bírja tovább, kiszól az ágyából: neeem Timur! Apa anya felesége.

:-))

Derült égből villámcsapásként ért: Artúr nem akar többet szopizni:-( Egy hete vasárnap hajnalban menetrendszerűen szopizott majd aludtunk tovább. Reggel is szokott még kicsit, ezért kínáltam, de megharapott. Nem tuladjonítottam jelentőséget a dolognak, jön a foga, nyűgös...mit tudom én. Délután Nagymamáékhoz mentünk és mivel az autóban aludt 4-5 körül már eléggé fáradt volt. Gondoltam kicsit szopizik és közben pihen, akkor jobban bírja estig. Igen ám, de megint csak harapott. Indulás előtt ismét és itthon mikor kocsiból félálomba behoztuk, majd próbáltam cicin visszaaltatni ismét. Ekkor azért kezdett gyanús lenni a dolog. Éjjel vagy 5 alkalommal is megébredt, ami szokványos volt, de sírt - rítt és úgy aludt vissza. Ez pedig egyáltalán nem volt korábban jellemző a mi kis cicifüggő fiunkra. És ez így megy egy hete...még 2-3 alkalommal éjjel félálomban szopizott, de alapvetően, ha megkínálom, akkor ráharap a cicimre, majd tépi ki a szájából. 

Azóta simogatva elalszik mellettem, vagy akár Szabi mellett és még jobban is alszik éjszaka. Ebéd után is nagyon könnyen elalszik, ráadásul vissza is lehet altatni, ha megébred. Valamint napok óta csak egyszer alszik napközben, ami nyilván az éjjeli több alvás és a napközbeni hosszabb alvás egyenes következménye. Ma pl. fél 8-ig aludt reggel, ami kisebb fajta csoda:-)

Ami fura, hogy a tejet kéri. Először azért fejtem le, mert természetesen a drasztikusan lecsökkent fogyasztást nem bírta kezelni a mellem és durván tele lett tejjel. Aztán azért fejtem, hátha Artúr észhez tér és újra akar szopizni, akkor legyen mit. Ma már csak azért fejek, hogy kapjon még anyatejet ameddig van. Adom neki pohárból és imádja. Reggel kevés volt neki és képes volt kivárni, amíg ott előtte fejek le és azt itta meg, eszébe se jutott elkezdeni szopizni.

És hát igen, azért írtam többes számot a címben, mert úgy tűnik Artúr leszokott, de én még nem tudok. Annyira hirtelen döntés volt ez a részéről, hogy nem volt időm felkészülni. Nincs választásom, elfogadom. Artúr döntött!

Ha már ez a téma, megemlékezem a korábbi elválasztásokról is. 

Titusznál nagyon aggódtunk, hogy miként lesz, mert mindig azzal aludt, valamint nyugodott meg és másfél évesen is rendszeresen felkelt éjjel 3 óránként, amikor szintén kellett neki a komfortszopi. Csakhogy Timur már beköltözött úgy 2 hónapja a pocakomba, így elhatározásra jutottunk: leszoktatjuk. Onnantól kezdve hetekig csak és kizárólag Szabi vitte aludni, mesélt, énekelt neki. Éjjel is Ő volt mellette mikor meg kellett nyugtatni. Meg kell mondjam az aggodalmunk nem jött be, egészen könnyen elfogadta és úgy egy hét múlva már az se zavarta, ha meglátta a cicimet fürdésnél, eszébe se jutott a szopizás többet. 18 hónapos koráig szopizott.

Később mondjuk újra előjött nála a függőség, miután Timur sem szopizott már és Artúrral lettem terhes, elkezdte simogatni a melleimet. Még az ovis beszoktatás is úgy zajlott, hogy szia anya, szia pocak (Artúr), sziasztok cicik. Este is úgy szeretett volna mindig elaludni, hogy simogatta. Erről Artúr születése után szokott le teljesen.

Timur volt a legkevésbé érdeklődő a szopizás iránt, amit annak tulajdonítottunk, hogy hamar elkezdte szopni az ujját - ez még ma is tart. Mondjuk míg a tesói 10-20 de akár 40 percig is képesek voltak szopizni, Timur 5 perc alatt letudta a dolgot. úgy fél évesen az éjszakai szopiról is leszokott és utána szépen átaludta az éjszakákat. De este még ő is igényelte nagyon sokáig. Aztán Artúr beköltözött a pocakomba, majd eltelt majd 2 hónap és egyik este mikor szokás szerint szoptatni akartam Timurt, lehúzta a pólómat, majd felült és jelezte, hogy nem kér. Másnap újra megpróbáltam, de többet nem. Egyértelműen jelezte, hogy köszöni szépen, neki ebből elég. Ekkor 16 hónapos volt. 

Artúr jövő héten lesz 11 hónapos...

 

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Így néz ki manapság:-)

  

és így 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szóval szobatisztaság. Először is nem akartam siettetni, főként mert Titusznál kiválóan bevált a kivárás. 28 hónapos volt, mikor egyszercsak nappalra nem kapott pelust és hétvégére Ő maga közölte már nagyfiú, éjszakára se kell és nem is kellett. Persze balesetek előfordultak, de nem kellett hónapokig bajlódni, meg gondolkodni mitévők is legyünk. 

Timurral nyáron párszor tettünk próbát, egy idő után pucéran a kertben már széttette a lábát, de inkább csak hagyta megtörténni a pisilést, nem pedig ő irányította. Ha szóltunk neki üljön wc-re pisilni, kakilni akkor simán szót fogadott, de ha alsógatya volt rajta, bepisilt majd szólt. Kaki is bement, arról viszont hallgatott és játszott tovább. Így esett, hogy egyszer a homokozóból kellett összeszednem a bogyókat:-)

Két hete Balatonra mentünk nyaralni és hirtelen ötlettől vezérelve, nem kapott pelust. Sokszor szóltam, hogy pisljünk, ha láttam kakilnia kell, mentünk a wc-re. Igen ám, de eljött a hét közepe és Timurnak hasmenése lett. Szegényke egész délelőtt küzdött és rohant dolgát intézni, de hősiesen nem kérte vissza a pelust és sokszor még így is elért a wc-re. Szerencsére ez egy délelőtt átment rajta, de mivel délután vendégségbe mentünk, oda visszakapta a pelust. Vasárnap hazafelé az autóban is kapott, hisz alvásidőben indultunk, alváshoz pedig kellett még. Amint megérkeztünk, magától szólt hogy kakilni kell, bejöttünk a wc-be, pelus le. Szuper, elérkezett a nappali szobatisztaság!!

Eltelt egy hét, péntek este minden pizsit, pelust előkészítettem alváshoz, majd elvittem Artúrt szopizni, altatni, nagyokat pedig ráhagytam Szabira. Reggel fiúk felkeltek, játszunk én meg nézegetem milyen kis vékonyka Timur feneke és közben jár az agyam, hogy mi? Pelus? Kérdem Szabit, levette reggel? Hát ezek szerint elfelejtette ráadni! és Timur nem pisilt be!! felbuzdultunk, akkor nem kell éjszakára sem. Első nap sokáig aludt, reggel ébredés után ágyba csorgott, szokatlan volt a helyzet gondolom. Másnap délben is. Kezdtem elbizonytalanodni. Dehát csak egy-egy, meleg van, ágynemű megszárad, Timur se fázik meg, folytassuk...és láss csodát, megint szárazan, frissen ébredt reggel.

hipphipp hurrá! a két és fél éves nagyfiunk!

Szabi elment Timurral sétálni, így kettesben maradt egy kicsi és egy nagy. Éééés igen, Artúr pár napja forog! Kicsit furcsa, mivel külső szemlélőként hasról könyebb hátra fordulni, mégis ez az ami csak úgy megtörténik Artúrral, hátról hasra viszont különösebb erőlködés nélkül sikerül már.

twitteriwiwfb

Blog info

Hétköznapi ünnepnapok
img

Gyermekek

Bence Titusz
child_149
12 éves, 7 hónapos, 3 hetes, 3 napos
100 cm, 16000 g
Bence Timur
child_150
10 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
85 cm, 13000 g
Bence Artúr
child_154
8 éves, 8 hónapos, 1 hetes, 6 napos
59 cm, 6000 g
Albert
child_180
4 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 6 napos
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

alvás (1) antibiotikum (1) aranyköpés (1) artúr (6) beszéd (1) betegség (3) előadás (1) farsang (2) fejátmérő (1) fejkörfogat (1) fejlődés (1) feleség (1) fog (1) fül (1) fűszer (1) járás (1) játék (2) jelmez (2) karacsony (1) magasság (2) mozgás (1) nátha (1) orvos (1) ovi (1) róka (1) súly (1) szobatisztaság (1) szopi (1) szülinap (1) talpméret (1) timur (6) titusz (5) történet (1)