Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Mikor megkérdezik hány éves, elkezdi kinyitugatni az ujjait és igen nagy igyekezettel sikerül megmutatni 3 egyenesen tartott ujjacskát.

Igazi gézengúz, imádnivaló! Nagyon igyekszik egyedül öltözködni, aminek eredménye sokszor farzsebbel elől hordott nadrág:-) annyira lelkes, hogy nem szoktuk megfordítgatni rajta. Egyedül állva pisil, mosakszik, fogat mos. Persze ez utóbbit nem árt olykor ellenőrizni. szépen, választékosan és érthetően beszél - általában. Imád Titusz társaságában lenni, annak ellenére, hogy sokat vitatkoznak azért játszani is tudnak együtt. Főleg rohangálni, fogócskázni, motorozni. Ha Titusz nem foglalkozik vele, akkor elkezdi piszkálni, lökdösődik. Titusz elmondásában megveri, ami persze nem egészen fedi a valóságot. Artúrral is imád incselkedni, kacagni, de már előrfordul, hogy igen harciasan küzdenek egy-egy játék miatt. Szeret nyomdázni, kirakózni, festeni, pancsolni, énekelni.

Szülinap sok-sok buliból állt. Először családilag, majd jöttek Pöttyös Mamáék, aztán Anitáék, meg Rumó Dédi, majd volt bölcsis köszöntés is, végül babazsúr a bölcsis barátokkal: Benedek, Rozi, Zuki, Domi. Minden buli jól sikerült. 

Fotók: http://bence.erika.manoblog.hu/?page=albumpage&album_id=907

Reggel 6.20

Timur lelkendezik, hogy Artúr is felkelt. Artúr lemászik az ágyból, Timur mellé és megpuszilja, majd mondja: Artúr a feleségem. Kijavítom, neeem! Artúr a testvéred. Timur folytatja: Artúr Apa felesége. Titusz már nem bírja tovább, kiszól az ágyából: neeem Timur! Apa anya felesége.

:-))

Derült égből villámcsapásként ért: Artúr nem akar többet szopizni:-( Egy hete vasárnap hajnalban menetrendszerűen szopizott majd aludtunk tovább. Reggel is szokott még kicsit, ezért kínáltam, de megharapott. Nem tuladjonítottam jelentőséget a dolognak, jön a foga, nyűgös...mit tudom én. Délután Nagymamáékhoz mentünk és mivel az autóban aludt 4-5 körül már eléggé fáradt volt. Gondoltam kicsit szopizik és közben pihen, akkor jobban bírja estig. Igen ám, de megint csak harapott. Indulás előtt ismét és itthon mikor kocsiból félálomba behoztuk, majd próbáltam cicin visszaaltatni ismét. Ekkor azért kezdett gyanús lenni a dolog. Éjjel vagy 5 alkalommal is megébredt, ami szokványos volt, de sírt - rítt és úgy aludt vissza. Ez pedig egyáltalán nem volt korábban jellemző a mi kis cicifüggő fiunkra. És ez így megy egy hete...még 2-3 alkalommal éjjel félálomban szopizott, de alapvetően, ha megkínálom, akkor ráharap a cicimre, majd tépi ki a szájából. 

Azóta simogatva elalszik mellettem, vagy akár Szabi mellett és még jobban is alszik éjszaka. Ebéd után is nagyon könnyen elalszik, ráadásul vissza is lehet altatni, ha megébred. Valamint napok óta csak egyszer alszik napközben, ami nyilván az éjjeli több alvás és a napközbeni hosszabb alvás egyenes következménye. Ma pl. fél 8-ig aludt reggel, ami kisebb fajta csoda:-)

Ami fura, hogy a tejet kéri. Először azért fejtem le, mert természetesen a drasztikusan lecsökkent fogyasztást nem bírta kezelni a mellem és durván tele lett tejjel. Aztán azért fejtem, hátha Artúr észhez tér és újra akar szopizni, akkor legyen mit. Ma már csak azért fejek, hogy kapjon még anyatejet ameddig van. Adom neki pohárból és imádja. Reggel kevés volt neki és képes volt kivárni, amíg ott előtte fejek le és azt itta meg, eszébe se jutott elkezdeni szopizni.

És hát igen, azért írtam többes számot a címben, mert úgy tűnik Artúr leszokott, de én még nem tudok. Annyira hirtelen döntés volt ez a részéről, hogy nem volt időm felkészülni. Nincs választásom, elfogadom. Artúr döntött!

Ha már ez a téma, megemlékezem a korábbi elválasztásokról is. 

Titusznál nagyon aggódtunk, hogy miként lesz, mert mindig azzal aludt, valamint nyugodott meg és másfél évesen is rendszeresen felkelt éjjel 3 óránként, amikor szintén kellett neki a komfortszopi. Csakhogy Timur már beköltözött úgy 2 hónapja a pocakomba, így elhatározásra jutottunk: leszoktatjuk. Onnantól kezdve hetekig csak és kizárólag Szabi vitte aludni, mesélt, énekelt neki. Éjjel is Ő volt mellette mikor meg kellett nyugtatni. Meg kell mondjam az aggodalmunk nem jött be, egészen könnyen elfogadta és úgy egy hét múlva már az se zavarta, ha meglátta a cicimet fürdésnél, eszébe se jutott a szopizás többet. 18 hónapos koráig szopizott.

Később mondjuk újra előjött nála a függőség, miután Timur sem szopizott már és Artúrral lettem terhes, elkezdte simogatni a melleimet. Még az ovis beszoktatás is úgy zajlott, hogy szia anya, szia pocak (Artúr), sziasztok cicik. Este is úgy szeretett volna mindig elaludni, hogy simogatta. Erről Artúr születése után szokott le teljesen.

Timur volt a legkevésbé érdeklődő a szopizás iránt, amit annak tulajdonítottunk, hogy hamar elkezdte szopni az ujját - ez még ma is tart. Mondjuk míg a tesói 10-20 de akár 40 percig is képesek voltak szopizni, Timur 5 perc alatt letudta a dolgot. úgy fél évesen az éjszakai szopiról is leszokott és utána szépen átaludta az éjszakákat. De este még ő is igényelte nagyon sokáig. Aztán Artúr beköltözött a pocakomba, majd eltelt majd 2 hónap és egyik este mikor szokás szerint szoptatni akartam Timurt, lehúzta a pólómat, majd felült és jelezte, hogy nem kér. Másnap újra megpróbáltam, de többet nem. Egyértelműen jelezte, hogy köszöni szépen, neki ebből elég. Ekkor 16 hónapos volt. 

Artúr jövő héten lesz 11 hónapos...

 

message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Timur még ünnepek alatt kezdett igen rosszul aludni. Többször felkelt éjjel - ami rá nagyon nem jellemző - sőt az is előfordult, hogy mellénk akart feküdni. Először azt hittük a nátha, köhögés. Aztán, hogy pisilnie kell, ezért ébred meg. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve körülnéztem a szájában:-) És igen! Addigra a bal oldalon alul is és felül is kint volt a leghátsó foga és a következő két hétben a jobb oldalon is elkezdtek kibújni. Ma már mindnek legalább kis csücske látszik és azóta sokkal jobban is alszik újra Timur. Ő is 20 fogú lett!

Artúrnak könnyebb nyomon követni fogai állapotát, mivel elől van, amit várunk. Neki a folyamatos nehéz éjszakák után tegnapelőtt kezdett kibújni a bal felső 1-es foga.

Rossz éjszakáink eredményeként, Artúrral kiköltöztem a nappaliba aludni, egyrészt így legalább se Timur nem kelti fel Artúrt, se fordítva, másrészt nekem csak Artúrhoz kell felkelnem, Timurt így Szabi vállalta be. 

Igazság szerint már múlt héten is voltunk Timurral, mivel csúnyán köhögött és bár se láz, se levertség, gondoltam nem árt ránézni. Ránézésből antibiotikum lett: 3 napig egyszer  5 ml Sumamed, valamint nyákoldó kétszer - Mucoprontot kaptunk a gyógyszertárban, így az és sok sok orrszívás.

Közben Artúrnak is szívni kell az orrát és nyűgös is, de közben jön a második foga, így még csak azt se lehet tudni, mitől is nyűgös. Két napja éjjel viszont rondán fuldokolva köhög, így reggel már két gyerekkel mentünk vissza a doktornőhöz. Artúrnak kicsit már piros a bal füle, ezek után a folyamatos orrszívás mellé fülmelegítés társul és Garasone fülcsepp a bal fülébe napi 5ször. Mellé persze a szokásos nurofen gyulladáscsökkentőnek és nasivin az orrszíváshoz.

Titusz még mindig jól van - kopkopkop

message 1 hozzászólás Hozzászólok »
| 1 | 2 | Következő
twitteriwiwfb

Blog info

Hétköznapi ünnepnapok
img

Gyermekek

Bence Titusz
child_149
12 éves, 9 hónapos, 3 hetes, 4 napos
100 cm, 16000 g
Bence Timur
child_150
10 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 6 napos
85 cm, 13000 g
Bence Artúr
child_154
8 éves, 10 hónapos, 2 hetes
59 cm, 6000 g
Albert
child_180
4 éves, 8 hónapos, 3 hetes
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

alvás (1) antibiotikum (1) aranyköpés (1) artúr (6) beszéd (1) betegség (3) előadás (1) farsang (2) fejátmérő (1) fejkörfogat (1) fejlődés (1) feleség (1) fog (1) fül (1) fűszer (1) járás (1) játék (2) jelmez (2) karacsony (1) magasság (2) mozgás (1) nátha (1) orvos (1) ovi (1) róka (1) súly (1) szobatisztaság (1) szopi (1) szülinap (1) talpméret (1) timur (6) titusz (5) történet (1)